You are currently viewing IELTS Hangi Sıklıkta Düzenleniyor?
IELTS Hangi Sıklıkta Düzenleniyor?

IELTS Hangi Sıklıkta Düzenleniyor?

  • Post author:
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Yorum

IELTS, yani International English Language Testing System olan neredeyse tüm Dünyada geçerliliği olan İngilizce seviye tespit sınavıdır. Bu sınav, İngilizce becerilerini ciddi bir sınava göre test etmek isteyen kişiler için inanılmaz öncelikli bir öneme sahiptir. Bu sınav genellikle yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için uygulanan bir sınav yerine geçmekle birlikte yurtdışı veya yurtiçi işe alım süreçlerinde bir araç görevi alıyor. IELTS sınavının sunduğu en büyük avantaj yılın belirli dönemlerinde girilebiliyor olmasıdır. Bu nedenden dolayı belli bir giriş tarihi bulunmayan sınava girecek öğrenciler IELTS hangi sıklıkta düzenleniyor sorusunu çokça sormaktadırlar.

IELTS Tarihleri

Dünyadaki en seçkin dil sınavı unvanına sahip olan IELTS sınavının sınava girecek öğrencilere büyük avantajlar sunduğundan bahsetmiştik. Bu özelliği sayesinde siz sınava kendinizi ne zaman hazır hissederseniz ona uygun bir tarih seçerek girebilirsiniz. Böylece öğrenci sınavın giriş parasından ve sınav stresinden uzak bir şekilde hangi tarih aralığında sınava girmek istiyor ise o dönemde bulunan sınava girme hakkına sahip oluyor.

Farklı zamanlarda sınava girme şansı sunan IELTS ayrıca genel hazırlık ve akademik hazırlık adları altında iki farklı sınav türüne sahip. Bu sınav türleri sayesinde öğrenciler hangi sınav türü gerekli olduğuna göre sınava türünü seçiyor ve zorunlu herhangi bir girişe maruz kalmıyorlar.

General Training-Academic Training

General training, genel hazırlık anlamına ve academic training, akademik hazırlık adına gelmektedir. Bu iki sınav türünde sorulan sorularda okuma ve yazma becerileri farklı düzeylerde olmakla beraber farklı bir metot uygulanarak hazırlanmıştır. Okuma kısmı bölümlerine baktığımız zaman general training bölümünde daha çok günlük yaşama karşılık gelen metinler bulunurken academic training bölümünde daha çok akademik bilgilerin bulunduğu ve günlük hayatta karşılaşmadığımız olaylar içerdiği görülmektedir.

IELTS sınavında bilinen gerçeklerden birisi de general training kısmında bulunan okuma metinlerinin daha kolay olduğudur. Kolay olmasının puanlamada da bir farklılık yareattığı söylenebilir. General training sınavında yapacağınız yanlışlar daha fazla puanınızı götürmektedir. Academic training sınavına katılan bir kişinin sınavda okuma bölümünden 7,5 gibi bir puan alabilmesi için 32-34 doğru yapması gerekirken general training kısmında bu soru sayısı yaklaşık olarak 37 olmaktadır. Bu puanlama sistemi sayesinde general training kısmının kolaylığı bir şekilde dengelenmiş olur.

Sınavdaki yazma bölümünde ise general training içn daha çok mektup gibi basit cümlelerden oluşan ve ifadeleri çok kompleks olmayan bir yapı istenmektedir. Academic training kısmında ise tablo yorumlama istenirken yazım seviyesi biraz daha kompleks bir hal alır. Tüm bu farklardan da anlaşılabileceği gibi general training daha basit bir yapıya sahip iken academic training sınavı daha kompleks bir yapıya sahiptir. Aralarında ki zorluk farkı bu sebepten oluşmaktadır.

En Yakın IELTS Ne Zaman?

IELTS sınav tarihleri Türkiye’de bu sınavı yöneten British Council veya IDP Türkiye tarafından açıklanmaktadır. Dolayısıyla bu kurumların her ikisi de kendi sınav takvimlerini kendi belirler. Öğrenciler bu iki kurumdan hangisinde sınava girmek istiyorlar ise o kurumda sınava girebilmektedirler.

Bu sistemde bulunan sınav takvimi açıklama sisteminden dolayı IELTS hangi sıklıkta düzenleniyor sorusu sizin girmek istediğiniz kurumun sınav takvimine göre değişkenlik gösteriyor. Bundan dolayı sınav tarihleri akademik yılın başında belirleniyor diyebiliriz. Bu sınava kayıt olmak için kısa süreli bir süreç seçebileceğiniz gibi 4-5 ay sonraki bir sınava girme şansınız da bulunuyor.

Her öğrencinin isteği ise en yakın sınav tarihinde sınava girmek oluyor. Bu durumda belirleyici olan şey sınav da bulunan kontenjanlar oluyor. Genel olarak baktığımızda 30 gün içerisinde yaklaşık olarak 7-10 arasında bir sınav gerçekleştirilme potansiyeli bulunuyor. Öğrenci hem kendine uygun hem de kontenjan açısından müsait sınavı seçerek sınav tarihini belirlemiş oluyor.

Bir cevap yazın